Pages

Wednesday, July 18, 2012

la munte!

Gratie domnului Vlad, our friend and saviour, habemus poze!
Sa povestim atunci! intai tre sa zic ca cred ca m-am laudat cam mult data trecuta cu vremea de-aci, m-a injurat careva drept pentru care am avut 4 zile cu 29-31 grade, un fel de canicula extrema in Canada :). In sensul ca au ramas astia fara curent prin sudul Albertei, a dat toata lumea drumul la AC si nu aveau astia de unde sa bage atata putere :)). A iesit primaru' sau nushcine si a zis: va rugam, oameni buni, consumati mai putin, sa ramana si la altii :D Aaanywayyyy
Acum o saptamana si ceva, w.e.-ul 7-8 iulie, dupa cum anuntam, am facut o super excursie prin Muntii Stancosi. Mai pe la poale, asa, ca eram doar la faza de apropiat, mirosit, admirat...mai de la distanta. Sunt foarte multe varfuri pe-aci in jur de 3000m si destule peste, dar, din ce imi dau seama, maxim jumate sunt abordabile fara catarare. Asa ca acum doar m-am uitat cu jind la ele si am incercat sa imi localizez niste tinte asa, sa am in tolba pentru data viitoare.
Pornim noi deci la drum.. dar ce drum! Sa le luam pe rand, am fost tot pe autostrada, cu sensuri de mers separate de vreo 10m de spatiu (in general) verde, cu un fel de banda de urgenta si pe stanga, nu doar pe dreapta, si cu ceva ce nu cred ca o sa vedem in .ro in urmatorii 20 de ani oricat ne-am dori: poduri pentru ursi si alti locuitori mai sfiosi care, culmea, mai au treaba si in partea ailalta de shushea:
Intre timp, in jur se vedea cam asa:


V-am povestit de Icefield Parkway, noi practic nu am ajuns decat pe unde de abea incepeau ghetarii mai in firea lor, dar ia uite:
Ii zice Crowfoot glacier, fiindca acum ceva zeci de ani mai era un deget (mic) in stanga, ala s-a cam topit intre timp. Se intinde pe sus mai mult de ce se vede:
Mandru tare de palarie, nevasta si crazy rocket scientist


In fine, ajungem la camping. Ce sa zic, mai fusesem la ala de la Elbow falls si la Forgetmenot Pond, dar tot mi se parea ca e reclama, minciuna, sf: 160 locuri de campare, cu loc de parcare cu tot, inclusiv de trailer, deci cel putin 300-350 de suflete, si sa vezi si sa nu crezi: nu era, frate, nici picior de pet, punga, coaja de cartof sau orice. Si sa va zic cum se cazau oamenii aci:
 Vedeai cat costa: 30 de para de loc de campare, ca erai 2 sau 10, si sa ai lemne sa arzi toata noaptea (taiate frumos intr-o gramada)

 Ti-alegeai locul. Da, erau numerotate frumos si trebuia sa scrii pe o hartie la care stai.
 Hartia o luai de aci
 Si arata asa. Era de fapt un plic in care puneai si banii,

 Sau lasai numaru de card daca nu aveai cash
 Bagai plicu la cutie
Si gata. Nu era nima acolo sa tre intrebe ce si cum. Asa arata locul nostru:



Si asa arata raul de era 15 metri mai incolo: Mistaya river

A doua zi am fost pana la unul din lacurile din apropiere (erau vreo 4): Chefren Lake. Ii zicea asa fiindca li se parea lor ca muntele de deasupra semana cu piramida lui Keops :)

Si domnul Vlad cu palaria din Africa de Sud :)
A doua zi am facut repede o baie
Si ne-am indreptat catre Moraine Lake, unde nu prea au rost comentariile.
Am pus pe picasa toate pozele, dati un semn care vreti mai multe. Acu e cam tarziu si am obosit. O sa mai scriu maine sau mai degraba vineri ca am liber niste chestii despre cum e la munca. Pana atunci, va pup!

3 comments:

  1. super super super !!

    ReplyDelete
  2. Vad ca te dai mare pe acolo cu tricoul patriei, bravos monser!

    ReplyDelete
  3. @Florin pai ma dau sefu', ca am cu ce!

    ReplyDelete